Om mig

Jag är en knäppskalle och en tok, som älskar musik och att skratta och få andra att skratta!

Ursprunglingen en 08:a, uppvuxen i Smålands djupa skogar och så länge jag kan minnas har hållit på med musik. Sjöng sedan jag kunde prata och fick en gitarr tidigt och ville väldigt gärna lära mig spela. Det ville dock inte Kulturskolan, där det inte fanns plats för mig, jag fick istället börja spela tvärflöjt, vilket jag spelade i ganska många år och fick av det min första dos musikteori. Flöjt visade sig dock vara ett mycket opraktiskt instrument när man gillar att sjunga så jag fick börja med att spela lite gitarr och piano, ta musikteorilektioner under högstadiet och det utmynnade sedan i att jag efter gymnasiet först läste ett år på Nordiska Visskolan i Kungälv och därefter musikalisk specialisering inriktning musikproduktion på Linnéuniversitetet i Växjö.

Under årens gång har jag blivit anlitad för olika uppdrag, bland annat ledde jag under en period Brygghuskören på Linnéuniversitetet i Växjö och var ledare för 3-5-åringar och 6-9-åringar i musikteater via Studiefrämjandet i Växjö. Jag har också spelat piano för utbytesstudenter på Teleborgs slott, uppträtt för pensionärer på diverse träffpunkter i Växjö med omnejd och Nybro och likaså för funktionshindrade, skrivit visor och uppträtt på diverse lajv (levande rollspel) med dessa och även på privata tillställningar som födelsedagsfester, sjungit visor för barn och dop. Jag spelar både egen och andras musik. Nytt är att jag nu har börjat anlitas för uppträdanden inom sjukvården, vilket är roligt och läskigt eftersom det då är inför människor som jag jobbar med inom mitt andra yrke också…

Jag uppträder oftast med gitarr och sjunger mestadels på svenska, men kan även sjunga med förinspelade bakgrunder eller exempelvis en pianist eller gitarrist. Jag kan även läsa för äldre eller barn med eller utan animerande utstyrsel (som exempelvis Robin Hood i medeltidskläder). Ge mig en utmaning, det är roligt att ta fram nya föreställningar!

Jag har egentligen tre genres jag främst rör mig inom; inom medeltid-/lajvkretsar med den typen av trubadurande, en som sjunger mer moderna visor av andra och mig själv och slutligen sjunger jag även en del om sjukhusvärden, där jag arbetar. Det är, för att vara sådan, SJUKT roligt.